söndag 29 januari 2012

Bild från Allt om Mat

Sugen på att baka något gott till kaffet!? Denna  Mjölkchoklad kaka är familjens absoluta  favorit. Till kakan krävs 200 g mjölkchokad  av något slag. Prova att  göra den med  Marabou Apelsinkrokant, Schweizernöt eller Mintkrokant . Den går snabbt att slänga ihop, det enda man ska tänka på är att det krävs ett par timmar i kylen innan serveringen. Receptet  kommer från Allt om mat septembernummret 2006.

Mjölkchokladkladdkaka! 

100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1½ dl råsocker ( jag har sällan detta hemma så det  går utmärkt med vanligt socker.)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning.
100 g mjölkchoklad
Garnering
50 g mörk choklad ( kan uteslutas )

1. Sätt ugnen på 175 grader.Smält chokladen med smöret.Vispa ägg och soker pösigt.Rör i mjöl blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm, häll i smeten. Grov-hacka chokladen och strö den över smeten.
3. Grädda i  nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen minst 2 timmar, gärna över natten. 
Servera med glass eller grädde!

Kram Mimmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar